Adonyi Gábor
...mert szeretek fotózni...  
+36 30 609 2059 I Email: adonyi.g@gmail.com
támogatás

Az állókép is lehet mozgókép :-)

Szeretem, ha a családi fotók mozgalmasak, dinamikusak. A családi fotózások alkalmával arra törekszem, hogy olyan képek készüljenek, melyeket szívesen nézel majd vissza néhány év távlatából. Emlékezz örömmel a fotózás minden pillanatára, akár stúdióban vagy szabadtéren fotóztalak

Néhány szó a családi fotózásról

Amennyiben úgy döntöttél, hogy velem szeretnéd elkészíttetni a családi fotóidat, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Email: adonyi.g@gmail.com, telefon: +36306092059. Beszéljük át az elképzeléseidet a családi fotók elkészítésével kapcsolatban. Amennyiben volt már részed hasonló jellegű kreatív fotózásban, tudhatod, hogy mindenben segíteni foglak az egész folyamat alatt. Próbálok majd olyan beállításokat javasolni, melyekkel kellőképpen dinamikus, egyben művészi képeket készíthetek. A cél az, hogy mindenki kellemesen érezze magát a fotózás során, és senki ne távozzon rossz élményekkel ebből a nem hétköznapi szituációból. Lehetőség van stúdióban, szabadtéren, illetve tematikus enteriőr- helyszínen is fotózni. Mindhárom lehetőség számtalan előnyt rejt magában. A természetes fénynél nincs jobb bevilágítási mód, ugyanakkor a stúdióban készített családi fotók egészen más hangulatot kölcsönöznek az elkészült képeknek.

Mit kell magunkkal hozni, mit vegyünk fel a családi fotózáshoz?

Két-háromféle váltóruhát hozzatok magatokkal, egyrészt azért, hogy többféle arcotokat meg tudjátok mutatni, másrészt pedig, hogy adott esetben legyen miből választani, például amikor a külső helyszínen a háttérben látható színekhez szeretnénk a legjobb harmóniát beállítani. Nagyon szeretem a kiegészítők, sapkák, sálak, ékszerek használatát a családi fotókon, mivel ezek viselése kreativitásra inspirálja a fotóalanyokat. A gyerekek hozhatják kedvenc játékukat. Előzetes egyeztetés után pedig akár a házi kedvencek is kamera elé állhatnak a családtagokkal. A fotózás alatt szinte bármilyen beállítást el tudok készíteni, de ehhez az kell, hogy már előtte gyűjtsétek össze a gondolataitokat, nehogy hazafelé jusson eszetekbe, hogy jó lett volna még egy képet készíteni, ahogy a gyerek zsonglőrködik a kosárlabdával. Ezt már csak egy másik fotózás alkalmával tudom elkészíteni nektek! Számtalan kérés merült már fel a fotózások alkalmával: volt, aki kizárólag fekete ruhában szeretett volna kamera elé állni, de akadt olyan is, aki azt akarta eljátszani, mintha éppen rabosították volna. :) Szóval számtalan lehetőség létezik, melyekből közös gondolkodás után válogathatsz.

Hol történik a családi fotózás?

A családi fotózás többféle helyszínen történhet. Stúdió körülmények között, nálad a lakásodban, szabadtéren. A stúdió fotózás is kétféle lehet: vagy nálunk a végtelenített fehér vagy sötétszürke háttér előtt, vagy bérelt helyszínen, ahol előre berendezett enteriőr áll a rendelkezésünkre. Amennyiben a végtelenített fehér vagy szürke háttér előtti fotózást választod, a stúdió bérleti díja benne van a családi fotózás árában. Ha úgy döntesz, hogy a fotózás céljaira bérelhető enteriőrben szeretnéd a fotózásodat kivitelezni, a stúdióbérlés plusz költsége nincs benne a családi fotózás árában. Ilyen esetben a fotózás hosszától függ a bérleti költség, mely óránként 5.000 Ft + Áfával növeli a költségeket.

Ajándékozz családi élményfotózást szeretteidnek, ismerőseidnek!

Számos olyan ünnep van egy évben, amikor felmerülhet benned a kérdés, milyen ajándékot adhatnál, amelyre biztosan emlékezni fog ismerősöd, rokonod, barátod... Szeretnék neked segíteni a megfelelő meglepetés kiválasztásában. Mit szólnál, ha egy családi élményfotózásra jogosító kupont ajánlanék neked különleges ajándékként? A kupon megvásárlásával a kedvezményezett a megbeszélt időpontban veheti igénybe a megjelölt fotózási szolgáltatást (családi fotózás, rendezvényfotózás, portfóliófotózás, kismamafotózás). Az időpontot, a fotózás hosszát, az elkészült képek számát és a fotózási helyszínt a megvásárolt kupon értéke határozza meg, amely 20.000-60.000 Ft érték között lehet.

Tovább a családi ajándékkuponhoz >

Mikor, milyen formában kapod meg a családi fotókat?

A 120 perces családi fotózás során 80-120 nyers fotó készül rólatok. A fotózás után számtalan teendőm van még a nyers fotókkal annak érdekében, hogy a referenciáim között látható képminőségben kaphassátok meg a családról készült fotókat. Kb. 5-10 nap kell ahhoz, hogy a nyersanyagon be tudjam állítani a fényerőket, színkorrekciókat, kontrasztokat, élességeket, stb. Az alapretusálás után a képeket megtaláljátok majd a www.adonyi-foto.hu oldalon. Az elkészült képeket egy galéria segítségével mutatom be neked. Az albumban található képek sorszámának megadásával tudod kiválasztani azt a kb 60 db fotót, amit szeretnél megkapni. Az úgynevezett forrás file-ok (RAW) nálam maradnak, ezek nem kerülnek átadásra.

Családi fotózás árakról

Íme egy példa a családi fotózás árának megállapításához: - FOTÓZÁS: 120 PERC FOTÓZÁS 40-80 db nyers fotó fehér vagy sötétszürke háttér előtt, általam biztosított helyszínen. - ÁTADOTT FOTÓK: 30-50 db alapretusált, 300 dpi felbontású, 2-4 Mb méretú, jpg-formátumú családi fotók. - ÁR: 40.000 Ft + Áfa A fenti árak műtermi fotózásra vonatkoznak. Lehetőség van külső helyszínes fotózásra is, melynek költsége a műtermi fotózáshoz hasonlóan 40.000 Ft + Áfa (budapesti vagy dunakeszi helyszín esetén) Egyéb vidéki helyszín esetén a kiszállási díj: 95 Ft/Km + Áfa. A kiszállási díj oda-vissza távolságra kerül felszámításra, a kiszállások számával szorozva.

További lehetőségek a fényképek megjelenítésére:

Fotóminőségű papírnyomatok, egyedi, kézzel készített fotókönyv, falinaptár, bögre.

Részletekért hívj a + 36306092059 számon.

Lehetőség van speciális vászonnyomatok készítésére A/4, A/3 méretben. A nyomatokon szereplő képek nem csupán a festővászonra történő nyomtatás miatt válnak olajfestmény jellegűvé, hanem egy speciális grafikai technika segítségével a fotó is teljesen átalakul.

ALAPRETUSÁLÁS: Az alapretusálás lényege, hogy az elkészült fotók összhatását kívánja erősíteni, nem a részletekét. Mit jelent ez? Az alapretusálás folyamata a képek színtelítettségét, kontrasztját, egyes esetekben a mélység-élesség manipulációját jelenti. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes testrészek méretének megváltoztatása, arcforma megváltoztatása, stb. Az alapretusálás folyamatába beletartozik még a kisebb-nagyobb bőrhibák eltüntetése, de nem tartozik ide az úgynevezett glamour-retusálás, ami az arcon lévő ráncok homogenizálását jelenti. Nem tartozik ide a szemöldök vonalának átrajzolása, és nem tartozik ide a szemfesték és rúzs hibáinak kijavítása sem.

Felhasználási jogokról: Fenntartom a jogot, hogy az általam rólad készített fotókat referenciaként felhasználhassam online vagy offline formában. Természetesen ha te kifejezetten, írásban elzárkózol attól, hogy megjelenj a referencia albumomban néhány fotó erejéig, ezt tiszteletben tartom, és a fotóidat nem használom fel.