Több, mint fénykép


Az ipari fotók nem csak szépek, de hatékonyak is az ipari folyamatok és berendezések képi illusztrálására.

céges fotózás  I  céges image fotózás  I  cégbemutató fotózás  I  céges
portréfotózás  I  üzleti portré fotózás  I  munkatársak fotózása  I
 munkafolyamatok fotózás  I  ipari fotózás  I  ipari berendezések fotózása 

Számtalan indokot tudnék felsorolni, miért érdemes egy vállalkozásnak
profi céges fotókat készíttetni Minden cég életében eljön a pillanat,
amikor egy kiadványba vagy weboldalra szükség van olyan képekre, melyek
bizalmat ébresztenek az
érdeklődőkben.

  Az ipari fotók 100%-ban tükrözik a termékedhez fűződő kapcsolatodat  

IPARI FOTÓZÁS


NÉHÁNY SZÓ AZ IPARI FOTÓZÁSRÓL

Az ipari fotózásnak számtalan válfaja létezik. Kültéri, beltéri, mikró, vagy makró méretű tárgyak, eljárások kerülhetnek a fényképezőgép elé:-). Az ipari fotók lényege, a tárgyilagosságon kívűl az hogy egyfajta művészi látásmóddal mutasson be bármilyen ipari műremeket és a  láthatóságon kívül a szerethetőség határain belülre helyezze el, az elkészül professzionális fotókat. Ahhoz, hogy tényleg "íze" legyen egy-egy ipari fotónak nem csak meg kell ismerni az adott "vasat" de kedvelni is kell annak megjelenését. Sokszor tapasztalom azt, hogy a fotózás alkalmával a megbízó nem elégedett magával a fotózásra szánt eszközzel, termékkel a megjelenését tekintve, mert... túl koszos, túl öreg, túl rozsdás ésatöbbi. Nekem ezek a dolgok mind-mind az elkészült fotók ízét jelentik. Természetesen van az a szituáció, amikor ezek hátráltatják a képi kommunikációt, de ezekben az esetekben ezek az "ízek" nem is kerülnek a képleképzés folyamatába. Én imádom az iparri dolgokat, legyen az egy 50 éves kazán, vagy egy hipermodern szikraforgácsoló gépsor:-)

Beszéljük át az elképzeléseidet az ipari fotókkal kapcsolatban. Mire szeretnéd felhasználni az elkészült fotókat? Nem mindegy, hogy webes felbontásról beszélünk, vagy valami nagyfelbontású selyemrácsos papíralapú négyszínes katalógusról. Beszéljük át a lehetőségeket, a fotózásnál felhasználható technológiákat.

MIKOR, ÉS HOGYAN TÖRTÉNIK AZ IPARI FOTÓZÁS?

Beszéljük át milyen elképzeléseid vannak a megfotózni kívánt termékekkel, technológiákkal kapcsolatban. Ha tudom mitt szeretnél, akkor a mögöttem álló sokéves tapasztalattal, és a grafikusi látásmódommal proaktív módon javaslatokat tudok adni mind a kivitelezéssel kapcsolatban, mind a további felhasználásokkal kapcsolatban. Én például ha beállítok egy képet (háttér, előtér, kiegészítők) mindíg készítek álló és fekvő képet is az adott beállítással, mert tudom mint grafikus, hogy mennyire bosszantó, ha egy katalógusban nem lehet felhasználni egy képet csak azért, mert nincs belőle mondjuk pont egy kétodalon átfutó fekvő image fotó a termékről. 

MIKOR, ÉS MILYEN FORMÁTUMBAN KAPJUK MEG A CÉGES FOTÓKAT?

A céges fotókat kiteszem az www.adonyi-foto.hu oldalra egy olyan linkre, amelyet csak te tudsz elérni. Ebben a fotóalbumban megtekintheted az általam a cégedről készített image, üzleti portré, munkafolyamatok bemutatásáról készült fényképeket. Ebben az albumban tekintheted meg az esetlegesen elkészült drónos videókat is. A végleges, vízjel nélküli 2-4 Mb közötti, jpg-formátumú képeket a számla kiegyenlítése után küldöm el neked a Google Drive , vagy wetransfer segítségével. Körülbelül 3-8 nap kell ahhoz, hogy a nyersanyagon be tudjam állítani a fényerőket, színkorrekciókat, kontrasztokat, élességeket, stb. Az albumban található képek sorszámának megadásával tudod kiválasztaniazokat a fotókat, melyeket szeretnél megkapni. Az úgynevezett forrás file-ok (RAW-NEF stb.) nálam maradnak, ezek nem kerülnek átadásra.

Fenntartom a jogot, hogy az általam készített fotókat referenciaként felhasználhassam online vagy offline formában. Természetesen ha te kifejezetten, írásban elzárkózol attól, hogy fotóid megjelenjenek a referencia albumomban, ezt tiszteletben tartom, és a fotóidat nem használom fel. Ezt a dolgot már az árajánlat elkészítésekor tudnom kell, mivel én alapértelmezésben azzal számolok, hogy a termékeidről, telephelyedről készült ipari fotók is a referenciáimat fogják büszkén bőviteni:-) 

GYAKORI KÉRDÉSEK

1. Mi van akkor ha a kijelölt időpontban szakad az eső egy külső helyszínes fotózás esetén?

- Nos ebben az esetben telefonon egyeztetünk, és vagy megvárjuk az eső végét, és utána elkészítjük néhány tócsában tükröződő "gépfotókat", vagy kijelölünk egy új időpontot a fotózásra.

2. Hogyan kapjuk meg a képeket?

- Általában én elő szoktam vállogatni a képeket, és azok amelyek nem felelnek meg az én szakmai elvárásaimnak nem is kerülnek bele abba az adagba ami majd átadásra kerül. Amikor elkészülök az alapretusálással, egy link segítségével mutatom meg nektek az eredményt. Ha minden ok, akkor a honoráriumom átutalása után Weetransfer segítségével küldöm el nektek a képeket letömörítve.

3. Mit jelent az "alapretusálás"?

- Az alapretusálás az elkészített képek színbeállításaira, az esetleges "képkoszok" eltüntetésére, a mélységélességek beállításaira, és a kontrasztértékek megadására vonatkozik. Ez az eljárás a képek össz élvezeti értékét kívánja erősíteni. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes telemek méretének megváltoztatása, vagy fizikailag ott lévő, vagy épp nem ott lévő elemek beiktatása a képekbe. Én szeretem a képeket színesben elkészíteni, ami azt jelenti, hogy az általam készített ipari, és egyéb fotók szaturáltsága meghaladja az átlag értéket. 

4. Milyen fotók fognak készülni a fotózás alkalmával?

- Egy-egy fotózás alkalmával rengeteg fotó készül a témáról. Lesznek olyan fényképek, amelyek nem tartalmaznak plusz fénytechnikákat, de lesznek olyanok is melyeket studió és rendszszervakuk segítségével hozok majd létre (részletfotók, hangulatfotók, műszaki fotók). Ezért kell az ipari fotózás legelején tudnom, hogy mit szeretnél elérni a képekkel.

5. Honnan tudod, hogy melyik "gép" hogyan működik, és mi a fontos bennük?


- Elárulom neked, sehonnan:-). Természetesen rengeteg gép működésével tisztában vagyok, de nem ismerhetek mindent amit az élet elém sodor ebben a témakörben:-). Közösen kell meghatároznunk, a rögzítésre szánt részleteket. Símán el tuom képzelni, hogy olyan helyen is kellene képeket készíteni, ahová vagy nem férek be, vagy nem lehetek ott a"gép" működése közben:-) Nos beszélnünk kell hogy is oldjuk meg ezeket a dolgokat.


6. Csak Budapesten fotózol?

- Szívesen megyek bárhová fotózni, az ország egész területén. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy ennek vannak plusz költségei, mert az üzemanyagot és az autopálya matricát nekem sem adják ingyen...egyenlőre:-) Ha vidéki fotózást szeretnél, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, hogy leegyeztessük hol szeretnéd a fotózást megcsinálni.

7. Technika,-technonógia...

- Az átadott képek 240-300 dpi bittartalma (2-4 Mb) tökéletesen elegendő a hagyományosan vett fotóméretek kinyomtatásához, és a online webes megjelenésekhez. Amennyiben 4K felbontású monitoron szeretnéd nézegetni a fotókat ahhoz viszont már kevés lesz ez a felbontás. Ide már 8-12Mb felbontású képek kellenek. Nekem a retusálás előtt tudnom kell, hogy milyen eszközön szeretnéd az elkészült képeket  nézegetni.

- Az elkészült képeket wetransfer segítségével Rar-formátumban (tömörítve) fogom elküldeni neked. Ez nem azért van így, mert szeretnék feladatot adni neked abból a szempontből, hogy egy újabb platform kezelését elsajátítsd:-)Ekkora méretű fileokat csak így lehet közlekedtetni a neten:-) 

- Az árajánlatomban leírt alapretusálás pontosan azt jelenti amit a szóképben olvashatsz:-) Ebben a kategóriában nem tartozik bele a képen látható ipari momentum megjelenésének fizikai megváltoztatása. Sorry:-)

8. Mit jelent hogy grafikus is vagy?

- Végzettségemet tekintve fotós-grafikus vagyok. Ez azt jelenti, hogy a fotózások alkalmával én a képeket már adott esetben tipografált formában látom. A képek egyensúlyát úgy alakítom ki, hogy legyen hely a katalógusban a szövegeknek. Számos kisebb-nagyobb vállalkozásnak készítettem már komplett arculatokat, vagy épp katalógusokat, újságokat. Ha ez a dolog is érdekes lehet számodra, nézz körűl a grafikai tevékenységemet bemutató oldalamon is:-) : www.free-dimension.hu
IPARI FOTÓZÁS:

80.000 Ft-tól...

(kérj ajánlatot a konkrét elképzeléseidre!)

 időtartam: ezt mindíg az adott feladat fogja meghatározni. Nem mindegy hogy egy dagasztókép működését kell befotózni, vagy egy bányában a futószalag mellett kattannak el azok a profi fotók amik bemutatják a tevékenységedet.
 fotózási helyszín: kültér (természetben, városi környezetben, ipari környezetben)
 200-400 db nyers fotó, de ez is változik a téma ismeretében.
 átadás: 40-50 db 240-300 dpi alapretusált* 8-15 Mb méretű jpg formátumú fotó. Ez az alap, ezen felül az igények felmérése dönti el az átadandó retusált képmennyíséget. 
fotó retusálási határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét közöt
 az ár tartalmazza az online-offline korlátlan felhasználási jogokat

ipari szerszámok fotózása
ipari munkagép fotózása
ipari berendezés fotózás
céges termék fotózás
szerszám fotózás
ipari termékek fotózása
alkatrész fotózás
iroda fotózás
ipari munkafolyamat fotózás
gyártási folyamat fotózása
munkások fotózása
munkafolyamat dokumentálása
ipari lézer fotózás
szerszám fotózás
alkatrész fotózás
aluminium alakatrész fotózás
ipari heggesztés fotózás
raktárfotózás
motor fotózás
krómozott felület fotózása
motor váltó fotózása
tükröződés fotózása
fémfelület fotózása
motor fotózás
motor fotó montázs

KÚLTÉRI-BELTÉRI CSALÁDI FOTÓZÁS


 A fényképeket a profi fotósnak látnia kell előre, mielőtt rögzítené azokat 

CÉGES, ÜZLETI PORTRÉFOTÓZÁS KÜLTÉRI CÉGES HELYSZÍNEN:

 60.000 Ft-tól 
(kérj ajánlatot a konkrét elképzeléseidre!)


 időtartam: 120 perc (ez a "hasznos idő")
 fotózási helyszín: kültér/beltér céges környezet,
 fotózási helyszín: kültér és/vagy beltér
 30-80 db nyers fotó
 átadás: 50 db 240 dpi alapretusált* 2-4 Mb méretű jpg formátumú fotó
fotó retusálási határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét között
 az ár nem tartalmazza a céges portréfotózások alkalmával a profi fodrász és a sminkes honoráriumát! Természetesen igényelhető az ő segítségük is a fotózások alkalmával, külön díjazás ellenében

vidéki helyszín esetén a kiszállási díj: 95 Ft/Km. A
kiszállási díj oda-vissza távolságra kerül felszámításra, a kiszállások számával szorozva.

*ALAPRETUSÁLÁS: Az alapretusálás lényege, hogy az elkészült fotók összhatását kívánja erősíteni, nem a részletekét. Mit jelent ez? Az alapretusálás folyamata a képek színtelítettségét,  színhőmérsékletét kontrasztját, egyes esetekben a mélység-élesség manipulációját jelenti. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes testrészek méretének megváltoztatása, arcforma megváltoztatása, stb. Az alapretusálás folyamatába beletartozik még a kisebb-nagyobb bőrhibák eltüntetése. Nem tartozik ide az  úgynevezett glamour-retusálás, az arcon lévő ráncok homogenizálása, nem tartozik ide a szemöldök vonalának átrajzolása, és nem tartozik ide a szemfesték és rúzs hibáinak kijavítása sem.

üzleti portré fotózás
üzleti portré fotók
cég vezetőinek fotózása

FOTÓTÉMA VÁLASZTÁS


Beszéljünk!


Ha úgy ítéled meg, hogy én vagyok akire szükséged, van jelentkezz!

GDPR

Tájékoztató a cookie-k (sütik) használatáról A cookie jelentése A cookie a webszerver által küldött, változó tartalmú, betűkből és számokból álló fájl, amely a felhasználó számítógépén rögzül és előre meghatározott ideig tárolódik. A cookie lehetővé teszi, hogy webszerverünk felismerje a böngészésre használt eszközét, a weboldalon folytatott böngészési előzményeit. A cookie-k segítségével, az adott felhasználó honlap-látogatási, internet használati szokásai alapján a kereséseit, a honlap betöltését és az azon történő navigációt meggyorsítjuk. A cookie-k nem tartalmaznak olyan adatot, amely által a weboldal látogatói azonosíthatóak, azok kizárólag a felhasználó számítógépének felismerésére alkalmasak.

Amennyiben további információkra lenne szüksége ezen „sütik” és működésük kapcsán, részletes információkat talál a www.allaboutcookies.org www.aboutcookies.org oldalakon.

Elfogadás a weboldalra látogatás által. Honlapunk felkeresésekor az oldal adatokat gyűjt a fent írt sütik segítségével. Honlapunkra látogatásakor a felhasználó  egy kattintással elfogadhatja, hogy a honlap a jelen tájékoztatójával  összhangban – személyek azonosítására alkalmatlan - sütiket használ.  Amennyiben a felhasználó saját böngészőjében letiltja a cookie-k  telepítését a számítógépére, vagy törli azokat, ezzel a weboldal (vagy bizonyos részei) használhatóságát korlátozhatja, az adott weboldalon korábban megadott beállításai elveszhetnek. Az 1.  pontban írt honlapokon további információk találhatóak  ebben a kérdéskörben is.