Adonyi Gábor
...mert szeretek fotózni...  
+36 30 609 2059 I Email: adonyi.g@gmail.com
támogatás

Mutasd meg magad a fotókon keresztül

Minden ember vágyik olyan fényképekre, melyeken úgy mutathatja meg önmagát, ahogy a hétköznapokon esetleg nem tenné. Nem kell profi modellnek lenned, hogy igazán stílusos képek készüljenek rólad. A titok annyi, hogy akarj néhány portfólió fotót készíttetni magadról! Hidd el, megéri.

Néhány szó a portfóliófotózásról

Amennyiben meggyőztelek arról hogy az általam képviselt fotózási minőség megfelel számodra, kérlek, keress meg az alábbi elérhetőségek valamelyikén: adonyi.g@gmail.com vagy +36306092059. Beszéljük át az elképzeléseidet a portfólió fotózással kapcsolatban. Mire szeretnéd felhasználni az elkészült portfólió fotókat? Nem mindegy, hogy webes felbontásról beszélünk, vagy valami nagyfelbontású, selyemrácsos papíralapú 4 színes fotóalbumról. Nem mindegy, hogy fehér alapon, greenboxban, esetleg kültéren vagy stúdióban történik a fotózás.

Mit kell magunkkal hozni, mit vegyünk fel a fotózáshoz?

Miután átbeszéltük a legfontosabb részleteket, tudjuk az időpontot, felkészülünk a fotózás napjára. Attól függően, hogy te magad gondoskodsz a ruháidról a megbeszélt tematika alapján, vagy igénybe veszed egy stylist és sminkes segítségét, hogy elérd a hatást, amellyel a fotózás végén elégedett leszel, csak jelenj meg a megbeszélt időpontban, a megbeszélt helyszínen, üdén és frissen. Nem hagylak magadra! Végig segíteni foglak a folyamat során. Beállítási pózokat fogok mutatni neked, melyek közül választhatsz, hogy melyik állna a legjobban neked. Próbállak egész végig instruálni, hogy úgy érezd magad, mintha te lennél a nap sztárja. Fontos, hogy mindketten elégedettek legyünk az elkészült fotókkal, amelyeket vagy azért készítünk, hogy induló, vagy beindult modell karriered részeként tudhasd magadévá, vagy csak azért, hogy pár év múltán büszkén mutasd majd meg barátaidnak, ismerőseidnek, hogy milyen is voltál.

Mikor, és milyen formátumban kapjuk meg a termékfotókat?

A 120 perces portfoliófotózás alkalmával 50-80 nyers fotó készül rólad. A fotózás után számtalan teendőm van még az elkészült fotókkal annak érdekében, hogy a referenciáim között látható minőségben kaphasd meg a képeket. Kb. 5-10 nap kell ahhoz, hogy a nyersanyagon be tudjam állítani a fényerőket, színkorrekciókat, kontrasztokat, élességeket, stb. Az alapretusálás után a képeket megtaláljátok majd a www.adonyi-foto.hu oldalon. Az elkészült képeket egy galéria segítségével mutatom be neked. Az albumban található képek sorszámának megadásával tudod kiválasztani azt a 30-40 db fotót, amit szeretnél megkapni. Az úgynevezett forrás file-ok (RAW) nálam maradnak, ezek nem kerülnek átadásra.

Ajándékozz portfoliófotózást szeretteidnek, ismerőseidnek!

Számos olyan ünnep, esemény van egy évben, amikor felmerülhet benned a kérdés, vajon mit is adhatnál ajándékba, amire biztosan emlékezne az ismerősöd, rokonod, akit meg szeretnél lepni az adott ünnep alkalmával. Szeretnék neked segíteni a megfelelő meglepetés kiválasztásában. Mit szólnál, ha egy portfoliófotózásra jogosító kupont javasolnék neked különleges ajándékként? A kupon megvásárlásával a kedvezményezett a megadott helyszínen és időpontban igénybe veheti a megjelölt fotózási szolgáltatást (családi fotózás, rendezvényfotózás, portfóliófotózás, kismamafotózás). Az időpontot, a fotózás hosszát, az elkészült képek számát és a fotózási helyszínt a megvásárolni kívánt kupon értéke szabja meg, ez 20.000.- 60.000.- Ft között lehet.

Tovább a portfoliófotózási ajándékkuponhoz >

Portfoliófotózási árakról

- FOTÓZÁS: 120 PERC FOTÓZÁS:

40-50 db nyers fotó, fehér vagy szürke háttér előtt, vagy előre megbeszélt szabadtéri helyszínen. Lehetőség van továbbá berendezett enteriőr körülmények között tematikus fotózásra. A helyszín bérlése 5.000 Ft+Áfa / óra plusz költséget jelent. 

- ÁTADOTT FOTÓK:

30-40 alapretusált, 300 dpi felbontású, 2-4 Mb méretú, jpg-formátumú portfoliófotó

- ÁR: 40.000 Ft + Áfa

A 120 perc letelte után minden megkezdett óra plusz 10.000 Ft + ÁFA költséggel számolandó.

A fent említett árak műtermi fotózásra vonatkoznak. Lehetőség van külső helyszíni fotózásra is, ennek költsége a műtermi fotózáshoz hasonlóan 40.000 Ft + Áfa (budapesti vagy dunakeszi helyszín esetén). Egyéb vidéki helyszín esetén a kiszállási díj 95 Ft / Km + Áfa. A kiszállási díj oda-vissza távolságra kerül felszámításra, a kiszállások számával szorozva.

Az ár nem tartalmazza a smikes és a stylist költségeit. Ezek akkor határozhatóak meg pontosan, ha már átbeszéltük az elképzeléseidet a fotózással kapcsolatban. Természetesen nem szükséges se sminkes, se stylist, ha tevékenységeiket te magad is eltudod végezni.

TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK:

Glamour-retusálás. Amennyiben glamour-retusálást szeretnél, azt át kell beszélnünk, mielőtt hozzáfognék. A glamour-retusálás ára a retusálásra szánt munkaóráktól, és a leretusált képek számától függ, ami külön megbeszélés tárgyát képezi. 

TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK A FÉNYKÉPEK MEGJELENÍTÉSÉRE:

Fotóminőségű papírnyomatok, egyedi, kézzel készített fotókönyv, falinaptár, bögre. A részletekért hívj a + 36306092059 számon!

ALAPRETUSÁLÁS: Az alapretusálás lényege, hogy az elkészült fotók összhatását kívánja erősíteni, nem a részletekét. Mit jelent ez? Az alapretusálás folyamata a képek színtelítettségét, kontrasztját, egyes esetekben a mélység-élesség manipulációját jelenti. Az alapretusálás folyamata nem terjed ki olyan digitális képmanipulációkra, mint az egyes testrészek méretének megváltoztatása, arcforma megváltoztatása, stb. Az alapretusálás folyamatába beletartozik még a kisebb-nagyobb bőrhibák eltüntetése, de nem tartozik ide az úgynevezett glamour-retusálás, ami az arcon lévő ráncok homogenizálását jelenti. Nem tartozik ide a szemöldök vonalának átrajzolása, és nem tartozik ide a szemfesték és rúzs hibáinak kijavítása sem.

Felhasználási jogokról: Fenntartom a jogot, hogy az általam rólad készített fotókat referenciaként felhasználhassam online vagy offline formában. Természetesen ha te kifejezetten, írásban elzárkózol attól, hogy megjelenj a referencia albumomban néhány fotó erejéig, ezt tiszteletben tartom, és a fotóidat nem használom fel.