Innovatív megjelenés, 360-fokos fotózás a termékek bemutatására.

360-fokos termékfotózás és videó készítés, termékfotózás, webshopfotózás 

A 360-fokos termékfotózás egy igen különleges fajtája a termékek megjelenítésének. A fotósnak nemcsak az alap eszközökkel, és azok ismeretével kell rendelkeznie, de tisztában kell lennie a világítóeszközök (vakuk, állandófényű lámpák, deritők) világával is, épp ezért a mobilokkal készített 360 fokos termékvideók sosem lesznek olyan minőségű megjelenések, mint egy profi felszereléssel és szakmai háttérrel rendelkező fotós által készített videók, frémfotók esetében. Ezzel sokan vitatkoznának, de ha csak azt vesszük alapul, hogy egy mobillal fénytechnikát, csak nagyon-nagyon bonyolúlt módon lehet vezérelni, már önnmagában egy alapos indok arra hogy  profira bizzuk a megvalósítást. Én nem csak kisméretű tárgyak 360-fokos befotózását vállalom, hanem nagyobb méretüékét is. Lásd alul néhány mintaképet. A 360-fokos termékfotózás nem azonos a 3D, illetve dollhouse fotózási stílussal!

A termékek 360-fokos beforgatásából készülő filmek nálam minden esetben az adott frémszámnak (24 vagy 36) megfelelő nagyfelbontású fehérhátteres termékfotóból állnak össze. Ez azon felül, hogy minden termékfotó önnmagában is megállja a helyét, azért fontos, mert a végső átadáskor ezek a képek is az átadásra szánt portfolió részét képezik. Ezekből a képekből számtalan vizuális megjelenést lehet kreatívan megszerkeszteni akár a fehér hátterek kompozícióba helyezésével, vagy akár a körbevágások utáni lyukadószíne png-k szerkesztésével. Az oldalamon is látható néhány montázs az elkészült frémfotók felhasználásával.

A 360-fokos termékfotózások alkalmával a tárgyak megjelenítése, a helyes színek visszaadása, az esetleges optikai torzulások elkerülése a cél. A profi tárgyfotósok számára is kihívásokat jelentenek, azokban az esetekben, amikor a termékek megjelenítési paraméterei túlmutatnak a komfortzónán. Valami nagyon fényes, vagy épp rendkívül sötét, vagy épp az anyaga oly mértékben nyeli el a fényt, vagy rendkívüli módon tükrözik a környezetüket,  hogy nagyon nehezen lehet csak értékelhető termékfotókat készíteni róla. A megrendelőt három dolog érdekli alapvetően. Mennyibe fog kerülni a fénykép, mennyire adja majd vissza az adott termék megjelenését a kiszemelt médiában, és mindezt mennyi idő alatt végzi el a fotós. Ennek a három tényezőnek a sikeres együttállásából jön létre az a munkakapcsolat, melynek a legvégén a megrendelő és a fotós is egyformán lehet elégedett.

360-FOKOS 
TERMÉKBEMUTATÓ
FOTÓZÁSI ÁRAK:

ÚJ!

360 FOKOS TERMÉKVIDEÓ


A 360-fokos videózás 1 db termék 360-fokos videójának elkészítését jelenti .

1 db termék 360 fokos videózásának esetén átadásra kerül:

- 1920x1080 weboptimalizált fehérhátteres Mp4 videó
- minimálisan megrendelhető 360-fokos termékvideó 10 db- maximálisan 4 Kg súlyú termékek 

4,000 Ft,- /termékvideó 


Pontos árat akkor tudok kalkulálni, ha már tudom hány terméket, kellene bevideózni.

Az árat befolyásoló tényezők:
 FAKTÚRÁK: csillógó tükröződő felületek, átlátszó felületek
 VÍZJELEZÉS: a megrendelő által biztosított logó elhelyezése az animációban

 HÁTTÉR: egyszínű végtelenített fehér háttér
 RETUSÁLÁS: alapretusálás, képélesség, 
 FELHASZNÁLÁS: offline-online 
 VIDEÓZÁSI HELYSZÍN: nálam, műteremben, vagy opcionálisan külső helszínen (kérj ajánlatot a külsőhelyszínre)
 VIDEÓMENNYISÉG: Minimálisan megrendelhető videómennyiség 10 db.
 HATÁRIDŐK: A képátadás határideje termékek átvételétől számított 5 munkanap.

Nagymennyíségű (pl. webshop) termékvideózás esetén kérj egyedi árat.

360 FOKOS TERMÉKFOTÓ

Az animációhoz 24/36db nagy felbontású képet készítek, amelyek mindegyike alkalmas a nyomdai megjelenítésre. A képeket speciális technikával összefűzve animációt készítek kívánság szerinti anim gif, vagy mp4 formátumban. 
Szükség szerint a megrendelő logóját is elhelyezem a fotókon illetve az animációban! Az ár a fotózás, téma, berendezés bonyolultságától függ.*

- 24 FRÉMES 360 FOKOS FOTÓZÁS

minta 24 frémes megjelenésre:

Fotózás: 1 db termék 360 FOKOS BEFOTÓZÁSA (24 képkockás 15 fokonkénti forgatással)

1 db termék 360 fokos befotózása (átadásra kerül: 24 képkockás fehér hátteres mp4 videó + a 24 db nagyfelbontású 300 dpi-s termékfotó/termék) 

Ár: 20,000 Ft.-/24 db nagyfelbontású termékfotóból készült mp4 videó +24 db nagyfelbontású termékfotó

Minimális megrendelhetőség: 5 db termékfotózás

A fotózás árát nagymértékben befolyásolja a fotózandó termék mérete, faktúrája, textúrája. A nagyméretű vagy -értékű tárgyak befotózása esetén a stúdió kitelepül a megadott helyszínre. A kitelepülés díját a helyszín, illetve a fotózandó termékek számának, és fenti jellemzőinek ismeretében tudom meghatározni.

- 36 FRÉMES 360 FOKOS FOTÓZÁS

minta 36 frémes megjelenésre:

Fotózás: 1 db termék 360 FOKOS BEFOTÓZÁSA (36 képkockás 10 fokonkénti forgatással)

1 db termék 360 fokos befotózása (átadásra kerül: 36 képkockás fehér hátteres mp4 videó + a 36 db nagyfelbontású 300 dpi-s termékfotó/termék) 

Ár: 30,000 Ft.-/36 db nagyfelbontású termékfotóból készült mp4 videó +36 db nagyfelbontású termékfotó

Minimális megrendelhetőség: 5 db termékfotózás

A fotózás árát nagymértékben befolyásolja a fotózandó termék mérete, faktúrája, textúrája. A nagyméretű vagy -értékű tárgyak befotózása esetén a stúdió kitelepül a megadott helyszínre. A kitelepülés díját a helyszín, illetve a fotózandó termékek számának, és fenti jellemzőinek ismeretében tudom meghatározni.

 egyszínű végtelenített fehér háttér
 katalógusretusálás
 saját vagy bérelt műteremben, illetve külső helyszínen
 minimálisan rendelhető mennyiség: 5 db termék
360 fokos termékfotózása
 fotózás + retusálás határidő: fotók számától függően néhány munkanap és 1 hét között
 opcionálisan kérhető az elkészült fotók körbevágása, hogy ú.n. "lyukadószínes" png-k is létrejöjjenek az eredetileg befotózott termékfotókból. Az ilyen módon grafikailag módosított fotókból készült videók mögött cserélhetők a hátterek, ami további megjelenést biztosíthat az adott terméknek.

Nagymennyíségű (pl. webshop) termékfotózás esetén kérj egyedi árat.

A 360-fokos termékfotózás lényege, hogy az adott termék több szögből is be legyen fotózva, és az elkészül képek összefűzésével egy folyamatos mozgást hozzunk létre.

Több, mint fénykép

ONE CLICK FOR YOU


 Néhány gyakori kérdés a 360-fokos termékfotózással kapcsolatban:

- MIKOR, ÉS HOGYAN TÖRTÉNIK A TERMÉKFOTÓZÁS?

A 360-fokos termékfotózás körülményeit befolyásolja a fotózni kívánt tárgyak mennyisége, nagysága, súlyak és értéke is. Amennyiben a tárgyak könnyen mozgathatók, úgy kérlek, juttasd el hozzám őket a fotózás idejére. A fotózás időtartama a tárgyak számától, illetve a beállítások bonyolultságától függően 1-2 naptól akár hetekig is eltarthat. A fotózás helyszíne is változhat mozgathatóságától függően. Volt már rá példa, hogy mobilstúdiót használtam, mert akkora mennyiségben kellett a tárgyakat fotózni, hogy ez a megoldás volt a leghatékonyabb megoldás. Ebben az esetben az ajánlatom tartalmazni fogja a kitelepülés költségeit, amitől nem kell megijedni :-)

Néhány verkfotó néhány külsőhelyszínes fotózásról:

nagyméterű tárgyak helyszíni  image fotózása kiegészítökkel

Nagyméterű tárgyak helyszíni  image fotózása kiegészítökkel.

értékes vintage tárgyak fotózása kis és nagy méretben

Értékes vintage tárgyak fotózása kis és nagy méretben.

céges környezetben történő termék fotózás kollégákkal

Céges környezetben történő termék fotózás kollégákkal.

élő helyszínes (kávézó) reklám fotózás cég által biztosított modellel

Élő helyszínes (kávézó) reklám fotózás cég által biztosított modellel.

- MIKOR, ÉS MILYEN FORMÁTUMBAN KAPJUK MEG A 360-fokos termékfotókat?

Az elkészült képeket kiteszem az http://www.adonyi-foto.hu/ oldalra egy olyan linkre, amelyet csak te tudsz elérni. Ebben a fotóalbumban megtekintheted az általam készített tárgyfotókat. A végleges, 2-3 Mb közötti, jpg-formátumú képeket a számla kiegyenlítése után küldöm el neked a Wetransfer segítségével. Kb. 1-8 nap kell ahhoz, hogy a nyersanyagon be tudjam állítani a fényerőket, színkorrekciókat, kontrasztokat, élességeket, stb. Természetesen ezt a munkaidőt nagymértékben befolyásolja az elkészített képek száma. Az albumban található vízjellel ellátott képek MINTA ALBUM > sorszámának megadásával tudod kiválasztani azokat a fotókat, melyeket szeretnél megkapni. Az úgynevezett forrás file-ok (RAW) nálam maradnak, ezek nem kerülnek átadásra. A képek átadása után a retusált és a forrásfileok is törlésre kerülnek a szerveremről.Amennyiben továbbra is szükséged lenne ezekre a fileokra abban az esetben egy külön megállapodás keretein belül tudunk erről megegyezni.

Fenntartom a jogot, hogy az általam készített fotókat referenciaként felhasználhassam online vagy offline formában. Természetesen ha te kifejezetten, írásban elzárkózol attól, hogy fotóid megjelenjenek a referencia albumomban, ezt tiszteletben tartom, és a fotóidat nem használom fel referenciaként. 

Amennyiben úgy döntöttél, hogy velem szeretnéd elkészíttetni a tárgyfotóidat, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén: email: adonyi.g@gmail.com vagy telefon: +36306092059. Beszéljük át az elképzeléseidet a termékeid fotózásával kapcsolatban! Mire szeretnéd felhasználni az elkészült termékfotókat? Nem mindegy, hogy webes felbontásról beszélünk, vagy valami nagyfelbontású selyemrácsos papíralapú négyszínes katalógusról. Nem mindegy, hogy fehér alapon, vagy greenboxban történik a fotózás, és az sem, hogy a tárgyak körbevágott, átlátszósággal ellátott fotóira van szükséged, vagy egy beállított imageképre.

A nagyfelbontású képek nem csak egybefűzve használhatóak, hanem külön-külön is rengeteg lehetőséget biztosítanak a marketing kommunikációban.

Adonyi Gábor
Buy me a coffeeBuy me a coffee

Több, mint fénykép

ONE CLICK FOR YOU


KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérlek írd be a korrekt email címedet!